Directiecommitment bepaalt het succes van procesoptimalisatie!

Volgens de Dikke Van Dale bestaat een proces uit een aaneenschakeling van stappen, waarbij activiteiten worden uitgevoerd die bijdragen tot het realiseren van een product of een vastgelegd eindresultaat. Bij elke stap kunnen materialen, uitrustingsgoederen of andere middelen worden ingezet. Wie er ook altijd bij betrokken zijn? Mensen! Hun commitment vormt de belangrijkste schakel om van procesoptimalisatie een succes te maken. 

Elk maakbedrijf onderscheidt drie soorten processen. De primaire productieprocessen vormen het bestaansrecht van een organisatie. De sturende managementprocessen zijn nodig om het primaire proces te organiseren. En de ondersteunende processen faciliteren het primaire proces. Elk van deze processen heeft zijn eigen aaneenschakeling van keuzes, zoals de Dikke Van Dale terecht stelt. En daarin kan nogal eens wat fout gaan…

De vinger op de zere plek
Als jij als directie binnen je bedrijf een probleem signaleert, valt het niet mee om de vinger op de zere plek te leggen. In welk van de drie processen loopt het spaak? Zit het in de materialen, uitrustingsgoederen of andere middelen die je inzet? Of zorgen juist jouw mensen voor ruis? Antwoorden vinden op die vraagstukken, daar gaat mijn hart sneller van kloppen! Ik wil leren begrijpen wat er aan de hand is, dat voor je onder woorden brengen en je duidelijk maken hoe te handelen.

Opvattingen herformuleren
Mijn commitment heb je wanneer je me als directie daarvoor het volle vertrouwen geeft en openstaat voor verandering. Dan pak ik mijn verantwoordelijkheid om problemen buitenspel te zetten, kansen te creëren en resultaat te boeken. Ik daag je als directie uit om te reflecteren op je eigen theorie, om nieuwe toepassingen uit te proberen, om opvattingen te herformuleren en om een verbeterde eigen stijl te vinden.

Cultuurverandering teweegbrengen
Dat vraagt niet alleen commitment van mij en van jou als directie, maar ook van je medewerkers. Maak je daarover geen zorgen! Geloof me, ik kan ook jouw medewerkers motiveren om achter mijn verhaal te gaan als jij dat staat. Ik geef ze een leidraad en beargumenteer wat hun inzet bij cultuurverandering voor het bedrijf en voor henzelf kan betekenen.

Wil jij als directie processen als vanzelfsprekend laten verlopen in jouw bedrijf? Of je bedrijf nieuwe perspectieven bieden? Geef me dan jouw commitment en met het mijne creëer ik het bij je medewerkers! Zo geef ik de voorzet die jij kunt inkoppen.

Aangenaam! Laten we van gedachten wisselen

Is procesoptimalisatie het speelveld waarbinnen jij problemen buitenspel wilt zetten, nieuwe kansen hoopt te creëren en nóg betere resultaten denkt te kunnen boeken? Laten we dan eens van gedachten wisselen!

Bel mij: 06 - 34 33 27 72
Mail mij: info@campo.nl
Bezoek mij: De Vos van Steenwijkstraat 10
7957 BG De Wijk

. Contactformulier

We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
Een ogenblik geduld…
bel bezoek linkedin mail pin