Serieus werk geleverd bij Serious Yachts

Bij Serious Yachts doen ze niets liever dan ultieme droomjachten verwezenlijken. Met het allerbeste materiaal en de allerbeste mensen. Het levert hoogwaardige custom-built jachten op. Maar die uniekheid maakt het bij klantaanvragen moeilijk om het juiste kostenplaatje te schetsen. Serious Yachts vroeg mij om daarvoor een oplossing te bedenken.

Analyse
Begin 2019 liep ik daarom enkele maanden mee om inzicht te krijgen in de gehanteerde werkwijze, calculaties en specificaties van eerder gebouwde jachten in de 15-jarige historie van het bedrijf. Door meerdere offertetrajecten, bouwperiodes en materiaalkosten te analyseren, zocht ik naar een grondslag voor procesverbetering voor binnenkomende klantaanvragen.

Advies en realisatie
Op basis van de historie van de meest recente bouwnummers van Serious Yachts, adviseerde ik een beheers-systematiek voor het afgeven van de juiste offertes. Ik creëerde een bestekstructuur met onderverdeling van alle technische delen en materialen. Waarbij de daadwerkelijk berekende prijzen bij eerdere jachten als grondslag dienden voor zowel deel- als nacalculaties.

Impact
Zo werd het opvolgen van klantaanvragen professioneler én concreter. Voor elke aanvraag, hoefde niet langer alles opnieuw te worden uitgevonden en gecalculeerd. Serious Yachts kon nu meteen duidelijk maken aan klanten wat ze voor welk geld konden krijgen. Die concrete gespreksstof gaf een boost aan de verkoop en rust en eenheid van werken op de werkvloer.

Wederom een bewijs dat problemen buitenspel zetten en kansen creëren tot betere resultaten leidt.


Aangenaam! Laten we van gedachten wisselen

Is procesoptimalisatie het speelveld waarbinnen jij problemen buitenspel wilt zetten, nieuwe kansen hoopt te creëren en nóg betere resultaten denkt te kunnen boeken? Laten we dan eens van gedachten wisselen!

Bel mij: 06 - 34 33 27 72
Mail mij: info@campo.nl
Bezoek mij: De Vos van Steenwijkstraat 10
7957 BG De Wijk

. Contactformulier

We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
Een ogenblik geduld…
bel bezoek linkedin mail pin