2-zijden, 2 minuten, Getting Things Done -

In de Getting Things Done methodiek is er iets dat bekend staat als “de 2 minuten regel”, simpel gezegd komt het er op neer dat je alles wat je binnen 2 minuten kan doen beter nu gelijk kan doen in plaats van opschrijven in je takensysteem.

De filosofie achter deze 2 minuten regel is vooral dat het in het geval van een taak die je binnen 2 minuten kan afronden meer werk zou zijn, en dus meer tijd zou kosten, om het te gaan noteren dan dat de taak überhaupt kost door het gewoon te doen.

Wanneer niet de 2 minuten regel toepassen

Wanneer wél de 2 minuten regel toepassen

Voorbeelden van 2 minuut taken

De 2 minuten regel aanleren

Vaak kost het bij zulke kleine taken minder tijd om ze gewoon even gelijk te doen en ervan af te zijn dan de hoeveelheid tijd die het kost om ze te verwerken naar je takensysteem.

Er vanuit gaande dat je snapt dat 'Multitasken niet bestaat' en je dus rekening houdt met het feit dat je slechts één ding tegelijk kan doen, ontstaat een uitzondering op de regel als stoppen met waar je nu mee bezig bent om die 2 minuten taak te gaan doen meer tijd/energie/moeite kost dan de ingeving over die taak even snel te noteren.

kopie-van-kopie-van-zonder-titel.jpg
kopie-van-gtd-blog-david-allen-3.jpg

Als je weet waar je heen gaat,
maakt GTD je pad vrij.
Als je dat niet doet,
creëert GTD de ruimte om te zien wat er voor jou is

  Aangenaam! Laten we van gedachten wisselen

  Is procesoptimalisatie het speelveld waarbinnen jij problemen buitenspel wilt zetten, nieuwe kansen hoopt te creëren en nóg betere resultaten denkt te kunnen boeken? Laten we dan eens van gedachten wisselen!

  Bel mij: 06 - 34 33 27 72
  Mail mij: info@campo.nl
  Bezoek mij: De Vos van Steenwijkstraat 10
  7957 BG De Wijk

  . Contactformulier

  We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
  Een ogenblik geduld…
  bel bezoek linkedin mail pin