2-zijden, 2 minuten, GTD Wanneer niet de 2 minuten regel toepassen


Natuurlijk gaan we uitzonderingen maken op de regel. Het is namelijk vooral belangrijk dat je de filosofie achter de regel in de gaten houdt: Wat kost minder tijd/energie/moeite? Opschrijven of doen?

Vaak kost het bij zulke kleine taken minder tijd om ze gewoon even gelijk te doen en er vanaf te zijn dan de hoeveelheid tijd die het kost om ze te verwerken naar je takensysteem.

Er vanuit gaande dat je snapt dat 'Multitasken niet bestaat', en je dus rekening houdt met het feit dat je slechts één ding tegelijk kan doen, ontstaat zo’n uitzondering op de regel; als stoppen met waar je nu mee bezig bent om die 2 minuten taak te gaan doen meer tijd/energie/moeite kost dan de ingeving over die taak even snel te noteren. 

Daarnaast krijg je ook een uitzondering als terug beginnen met waar je mee bezig was meer tijd/energie/moeite kost dan even snel de ingeving over die taak te noteren.

Als versimpeling op de uitzonderingen kan je zeggen:

Als je bezig bent met werk waar je je concentratie bij nodig hebt, dan pas je de 2 minuten regel niet toe maar schrijf je die 2 minuten taak gewoon op!

2-minuten-knop

kopie-van-gtd-blog-david-allen.jpg


BRON STRATEGISCH LUI

Aangenaam! Laten we van gedachten wisselen

Is procesoptimalisatie het speelveld waarbinnen jij problemen buitenspel wilt zetten, nieuwe kansen hoopt te creëren en nóg betere resultaten denkt te kunnen boeken? Laten we dan eens van gedachten wisselen!

Bel mij: 06 - 34 33 27 72
Mail mij: info@campo.nl
Bezoek mij: De Vos van Steenwijkstraat 10
7957 BG De Wijk

. Contactformulier

We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
Een ogenblik geduld…
bel bezoek linkedin mail pin