2-zijden, 2 minuten, GTD Wanneer wél de 2 minuten regel toepassen

En wanneer pas je de 2 minuten regel dan wél toe? Eigenlijk in praktisch alle andere gevallen.

Stel je bent je Email aan het opruimen, en er komt een actie naar voren uit die email, doe je die dan direct? Dat is afhankelijk van de taak die er in de mail stond.

Even een vraag uit de mail beantwoorden kost meestal minder dan 2 minuten, dus dat doe ik gelijk. Zou wat zijn als je alle vragen uit alle mailtjes die je krijgt eerst zou gaan noteren voor je het zou gaan beantwoorden.

Aan de andere kant krijg je soms ook lastigere vragen in de mail, waar je eerst even iets voor moet opzoeken of navragen, in dat geval ben je er al snel langer dan 2 minuten mee bezig en kan je het dus beter even noteren en lekker in je ritme van email verwerken verder gaan.

Dus ook als je bijvoorbeeld een berichtje krijgt over dat je mail het niet meer doet. Complete chaos en paniek, natuurlijk. Maar kost het jou nú meer dan 2 minuten om daar wat aan te doen? In mijn geval: Ja.

Dus ook dat gewoon noteren in je takensysteem op de achterzijde, ondanks dat het waarschijnlijk best wel urgent is 

2-minuten-knop

blog-kladblok-achterzijde.jpg
kopie-van-gtd-blog-david-allen-1.jpg

Aangenaam! Laten we van gedachten wisselen

Is procesoptimalisatie het speelveld waarbinnen jij problemen buitenspel wilt zetten, nieuwe kansen hoopt te creëren en nóg betere resultaten denkt te kunnen boeken? Laten we dan eens van gedachten wisselen!

Bel mij: 06 - 34 33 27 72
Mail mij: info@campo.nl
Bezoek mij: De Vos van Steenwijkstraat 10
7957 BG De Wijk

. Contactformulier

We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
Een ogenblik geduld…
bel bezoek linkedin mail pin